Alt du trenger å vite om dekk til drifting

Hva er dekk til drifting?

Drifting er en sport som innebærer at sjåføren må kjøre i relativt høye hastigheter i svinger, slik at dekkene sklir og skyver sammen relativt store avstander. Men denne sporten er ganske nådeløs og tyngende for vanlige dekk. Derfor har spesielle dekk til drifting blitt oppfunnet - og det blir enda bedre.

De beste dekkene til drifting har vanligvis grunne og nesten flate dekkmønster med brede spor og hardt vulkanisert gummi som gir styrke og holdbarhet. Hvis drifting blir en daglig norm, kan vanlige dekk og ikke klare å gi den ytelsen som kreves. Derfor er dekk som blitt spesielt optimalisert til drifting nødvendige, hvis man ønsker å komme noen vei innen denne idretten.

Dekk til drifting høres unike og eksklusive, men er ikke så vanskelige å finne. Men å finne de beste dekkene som vil gi maksimal ytelse og holdbarhet er vanskelig. Følg med for å finne ut våre fem favoritter!

Hva slags dekk brukes til drifting?

Garantert ikke helt vanlige dekk. Generelt skal du se etter forhjuler som har et bredt og tydelig dekkmønster. Disse er vanligvis i V-form eller har brede og dype spor og lameller. Midtnerven kan motstå større trykk og spenning, og er immun mot brenning og varmeskader. Sideveggene er vanligvis forsterket for å tilveiebringe et fastere grep på bakken og for å redusere friksjonen.

Dekkene på baksiden, d.v.s. de som faktisk beveger seg, har vanligvis en grunnere slitebane, og noen er det ganger ikke noen slitebane. Dette fremmer enkel manøvrering, reduserer friksjon og varme, og etterlater mindre gummi på asfalten.

Bortsett fra dekkmønsteret, spiller holdbarheten også en stor rolle. Drifting kan redusere dekkenes slitebanemønster, og kan være skadelig for materialet. Sørg for at det gummiet som du bruker er spesialtilpasset til å tåle stress og press, og ikke vil bli ødelagt.

Hva størrelse skal dekkene være til drifting?

Alle størrelser som passer bilen din best er alle gode valg. Men for den beste drifting-opplevelsen, er dekk som er bredere i størrelse og har lavere profil best. Du trenger bredere dekk ettersom disse gir et bedre grep og mer overflate. Dette ville være best for brukere som ønsker å holde bilen mer balansert og stabil. Når det gjelder lavere profil, kan dette reduserer den kraften som kreves av bilen for å frembringe det dreiemoment som spinner dekkene.

Bortsett fra det, bør dekk til drifting også vanligvis være optimalisert for å møte akkurat behovene dine. Hvis du vil ha høyere akselerasjon, vil smalere og mindre dekk fungere best. Men for å oppnå toppfart, er høyere dekk kjempebra.

Det er også viktig å sørge for at dekkene passer kjøretøyet ditt. Ikke kjøp dekk som er gode til drifting, men ikke passer godt. Sørg for at du får dekk som du er mest komfortabel med.

Hvordan er drifting dårlig for dekkene?

Drifting kan være dårlig for dekkene - spesielt dekkmønsteret og ytelsen. Drifting kan føre til slitasje på dekkmønster, og sporer som en gang var dype og fine kan blitt slitt ned og grunne. Det er derfor det er nødvendig å kjøpe dekk som har grunnere spor til å begynne med for å redusere mengden av friksjon og overdrevet luftmotstand.

Drifting kan også føre til overdreven oppvarming i dekkene, noe som deretter kan enten bety at de smelter og begynner å røyke, eller tar fyr. Dekk som er laget av varmebestandig materiale er best til drifting og er sikre og trygge. Generelt må man bare kjøpe dekk som er spesialisert til drifting for å kunne få den beste opplevelsen.

Hvordan kjøpe dekk til drifting?

Å finne dekk til drifting på nettet bør være lett. Det er hundrevis av nettsteder og merker som selger brukte og nye dekk. Men det virkelige problemet er å finne et godt merke. Vi forstår at når du bruker mye tid og penger på noe, vil du ha utmerket kvalitet.

Det er derfor vi har satt sammen en liste over fem av de beste dekkene til drifting.

Falken dekk til drifting:

Falken-dekkene har vært på markedet siden 1983, og de har absolutt ikke har brukt sine 35 år forgjeves. Falken-dekk betyr vekst, utvikling, og merket har holdt seg oppdatert på ekstremt godt vis.

Falken dekk til drifting har dekkmønster av utmerket kvalitet som ikke vil slites ned. Deres teknologi er utrolig nyskapende, og vi er egentlig ikke så overrasket over dette.

Federal dekk til drifting:

Federal-dekk er tjue ganger bedre enn noen dekk vi har sett på markedet, og du vil snart vite hvorfor. Disse dekkene har bedre stabilitet og et fastere grep på grunn av sidevegger som er faste.

Slitebanedesignet er blitt konstruert for å gi maksimal ytelse, og er i stort sett V-formet. Vi elsker disse, og det vil du også.

Kenda dekk til drifting:

Kenda betyr "født fra rent vann", og når det gjelder å tilby renhet og eksklusivitet, har Kenda-dekk absolutt levd opp til det navnet. De har et bredt utvalg av dekk som kan optimaliseres for tung drifting. Disse har svært unike dekkmønster og kjempebra grep på veien.

Nexen dekk til drifting:

Nexen Dekk har eksistert lenge på nettmarkedet, og deres 71 års erfaring innen området har gjort dem enestående og utbredt. Kolleksjonen deres av dekk til drifting har store og lineære spor, dype lameller, en midtnerve som er sterk, og en holdbarhet som vil sikre dekkets ytelse.

Dunlop dekk til drifting:

Selvfølgelig kan vi ikke glemme disse. Dunlop-dekk til drifting er kanskje de eneste som som vi har brukt ganske lenge, og vi har våre grunner. Dekkene har blitt designet med unike og fantastiske dekkmønster som sikrer et sikkert og trygt grep på veien, og materiale som reduserer anløpe og gir litt nåde til den ellers nådeløse asfalten.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter er obligatoriske
Kommentar ble sendt inn

Tilbake til toppen