Topp 5 off-road feil å unngå

Du kjører ned en gjørmete bekk i ditt 4×4 kjøretøy, trør på gassen og graver dype spor med hjulene dine. Og så sitter du plutselig bom fast. Du sitter høyt sentrert, off-road dekkene spinner og sprøyter gjørme rundt deg, og du slår hendene på rattet i frustrasjon. Heldigvis er vennen din der for å hjelpe deg. Men hva om han ikke var der? Og hva om du ikke var i rekkevidde for å ringe noen for å hjelpe deg?

Dette scenariet er ikke fiksjon, nøyaktig dette skjedde med en off-road eventyrer i Australia. Mens firehjulstrekkere er gode for off-roading, og det er spennende å kjøre off-road, er det også en farefylt aktivitet. Ikke kjør uforberedt. Er du uheldig kan du bli strandet, eller skadet og sittende igjen med en stor reparasjonskostnad.

Unngå de følgende mest vanlige off-road feilene, så vil du bruke mindre tid på å fikse problemer og mer tid på å nyte tiden din av veien.

Feil # 1: Ikke sjekke ut ruten din på forhånd

En off-roader i Texas fikk ett problem når han fulgte etter en venn uten å vite hvor han skulle. Han endte med å stupe ned en bratt helling, og plukket opp noen skader på bilen underveis da han fikk et utrivelig møte med den harde bakken. Kollisjonen kunne ha vært verre, men sjåføren var fortsatt ganske flau av hele hendelsen som resulterte i en skadet frontfanger.

Føreren, som går som cameraman123, sa: "  Tar det til karosseriverkstedet i morgen ... vi finner ut hvor mange lønnsslipper dette vil koste.   Lær av min dumdristige feil, ikke vær dum!  " Som kjent kan noen som helst form for karosseriskade enkelt koste tusenvis av kroner å fikse.

Løsning : Hvis du kjenner noen som har tatt ruten før, så snakk med dem om hva du kan forvente. Eller gå over området grundig en gang til fots eller fra et sikrere utsiktspunkt før du kjører. Ikke kjør tilfeldig på steder der du ikke har noen anelse om hva som kommer. En høyteknologisk løsning ville være å ta noen bilder med en drone på forhånd, eller undersøke området med Google Earth.

Feil # 2: Dra ut på off-road alene

På grunn av den faren off-roading naturlig innebærer, er det en dårlig ide å gjøre det alene. En venn i en annen 4×4 kan hjelpe til med å dra deg ut hvis du setter deg fast, eller han kan hente hjelp hvis du er utenfor mobiltelefondekning og trenger profesjonelle til å slepe deg.

Løsning : Hvis du ønsker å starte med off-roading, men ikke har venner som driver med det, kan du gå på internett. Nettstedet meetup.com har grupper for omtrent alle aktiviteter, det samme har Facebook, og det finnes online forumer som er dedikert til denne aktiviteten. Hvis du ikke kan vente og må dra alene, så sørg for å fortelle noen om turen før du drar.

Feil # 3: Ikke pakke riktig utstyr

Off-roading er ikke bare off-roading - det er overlevelse. Du kan ende opp med å fryse over natten, pleie en skade uten bandasjer, eller å stå å stirre på et enkelt motorproblem uten verktøy for å fikse det. På den andre siden, hvis du tar med alt du trenger og ender opp med å ha løsningen på et problem, vil du føle deg utrolig bra.

Løsning : Pakk førstehjelpsutstyr, verktøy, kart, slepekrok, lanterne og lommelykt, overnattingsutstyr, varme klær og skifte av sko, mat og vann. Og det skader ikke å ha med langdistanse walkie-talkies.

Feil # 4: Bruk av feil dekk

Utslitte dekk er farlige å kjøre på generelt. Til off-roading er de rett og slett livsfarlige. Feil dekk er ikke bare de som har for mye slitasje på seg. De viktigste årsakene til dekkfeil er for lavt lufttrykk, uregelmessig slitasje på grunn av et mekanisk problem eller skade på grunn av farer på veien. En punktering i midten av off-roading action dreper definitivt festen. Og billige dekk som ikke er designet for off-roading holder ikke mål.

Løsning : Få fatt på ett sett med mudder off-road dekk du kan hive på bilen eller SUV’en din, laget for ekstreme forhold. Kontroller luftnivået og kontroller at det er i henhold til spesifikasjon.

Feil # 5: Kjøre på dypt vann

Dypt vann vil sannsynligvis skjule den typen av gjørme som vil sette deg fast, og elvekryssene kan være katastrofale hvis vannet er dypere enn du tror. Det er 1500 pund av flytende kraft for hver fot med vann. Når den kraften overstiger bilens vekt har du mistet kontrollen. Luftingen på akslene, manuell overføring og overføringsveske suger inn vann ved kontakt, og hvis motorens luftinntak suger i vann, har du alvorlige problemer.

Løsning : Test vannets dybde før du kjører i det. Opphøy lavtliggende luftinger, for eksempel differensialluftingen, høyere opp i chassisområdet med en fleksibel slange. Finn luftinntaket og sørg for at vannet ikke vil være høyt nok til å treffe det. Spenn en presenning over forsiden av trucken, så mindre vann trenger inn i motorrommet. 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter er obligatoriske
Kommentar ble sendt inn

Tilbake til toppen