Trillebårhjul – Reparere eller bytte ut?

Et flatt trillebårhjul, eller et trillebårhjul som lekker kan være veldig frustrerende. I stedet for å bruke tid til å sjekke skaden og finne årsaken til problemet, så går vi noen ganger for den kostbare løsningen å bytte ut dekket, hele hjulet og hjulopphenget, eller bare å kaste ut hele trillebåren. Det er ikke uvanlig å se forlatte trillebårer på avfallsplasser som lett kunne vært sendt til service for en enkel dekkreparasjon eller bytte av en luftslange. En trillebårhjulreparasjon eller hjulbytte er et lett og pengesparende gjør-det-selv prosjekt som hvem som helst kan gjøre hjemme.

Verktøy som behøves for dekkreparasjon

Alt som trengs for å fjerne og bytte dekk på hjulet, er ett stort flatskrujern og en hånddreven dekkpumpe. Du vil også trenge en skiftenøkkel for å fjerne hjul og dekkoppheng fra trillebåren. Dette gjøres enkelt ved å løsne ett eller begge av beslagene som holder akselen til hjulet. Hvis du har et slangeløst dekk med en punktering i slitebanen på dekkene, trenger du et pluggreparasjonsverktøy i stedet for flatskrutrekker.

Reparasjon eller bytte av dekk

1. Når det flate dekket er tatt av trillebåren, kan du gjennomføre en grundig visuell inspeksjon. Først må du kontrollere hjulet for skader for å se om det er noen åpenbare kilder til lekkasjen. Du vil også sjekke slitasje på slitebanen og mengden sprekker i dekket på grunn av tørr-råtning. Hvis dekket er råtnet med dype sprekker på siden av dekket, eller mønsteret er slitt og ikke gir tilstrekkelig trekkraft, bør du vurdere å kjøpe et nytt dekk. Et trillebårdekk kan koste mellom $ 15 og $ 40 dollar levert rett til døren din, sammenlignet med $ 150 eller mer for en ny trillebår. Hvis trillebåren i seg selv er i god stand, kan et nytt dekk få den til å fungere som ny.

2. Hvis kilden til lekkasjen ikke er lett å identifisere på et slangeløst dekk (som for eksempel et hull eller et objekt fast i dekkmønstret), må du blåse opp dekket for å finne lekkasjekilden. Hvis dekket er helt flatt og ikke vil sitte mot hjulflensen, kan du stramme et tau rundt utsiden av dekket for å skyve det slangeløse dekket mot hjulet og få en god forsegling. Hvis hjulet er alvorlig bøyd, kan det hende du trenger et nytt hjul, men små rifter i hjulflensen er vanligvis ikke noe problem, spesielt for dekk med slanger. Å legge i en slange i et slangeløst dekk og hjulmontering er et billigere alternativ enn å kjøpe et nytt hjul selv om det er skadet og det lekker luft mellom hjulet og dekket. 
3. For dekk med slange skal dekket først fjernes fra felgen. Bruk flatskrutrekkeren til å vri dekket av felgen som vist i videoen. Når en del av dekket er over hjulkanten, vil den ene siden av dekket lett vri av hjulet. Vri hjulet over, og gjenta for den andre siden av dekket. Pass på at du ikke klemmer slangen mellom skrutrekkeren og hjulflensen. Et slangeløst dekk kan ofte repareres ved å beholde dekket på hjulet og bruke en plugg. Det er mye lettere å reparere et hull i et slangeløst dekk, men det krever litt spesialutstyr. Her er en video om hvordan du tetter et slangeløst dekk. Når dekket er plugget og pluggen er trimmet, er dekk og hjul klar til å bli montert tilbake på trillebåren igjen.

4. Når slangen er fjernet, kan den blåses opp og legges i en bøtte med vann for å finne kilden til lekkasjen. Boblene vil identifisere skader som er vanskelige å se. Området rundt hullet bør pusses ned med fint sandpapir eller en trefil. Påfør området som skal repareres med gummi sement og sett på lappen. Hvis slangen ikke kan repareres, og dekket fortsatt er i god stand, bør du vurdere å kjøpe en erstatningsslange. En trillebårslange vil koste under $ 10, en brøkdel av kostnaden for en ny trillebår eller til og med et nytt dekk og hjul.

5. Når slangereparasjonen er fullstendig herdet, er det på tide å installere dekket tilbake på hjulet. Først setter du slangen uten luft i dekket og plasserer den ene siden av dekket tilbake i hjulet. På dette tidspunktet, må du plassere rørventilen i hjulhullet. Når den er justert, kan den andre halvdelen av dekket bli montert på hjulet.

6. Dekk eller slange er nå klar til å bli oppblåst til det trykket i psi som er foreslått på siden av dekket. Bytt ut akselen og fest hele hjulet og hjulfester til trillebåren.

Kjøpe dekk hvis det ikke lar seg fikse

Hvis ditt trillebårdekk eller luftslange er for skadet eller slitt for å bli reparert, er Dekk.eu ditt beste alternativ for rimelige trillebårdekk. De har et stort utvalg av trillebårdekk til lave priser. Bevæpnet med dekkstørrelsen du trenger, kan du enkelt finne ditt dekk, med rask og enkel bestilling og frakt direkte hjem til deg.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter er obligatoriske
Kommentar ble sendt inn

Tilbake til toppen