Når er den beste årstiden for et oljeskift?

Rutinemessig vedlikehold er en av de viktigste tingene å huske på når det gjelder å holde kjøretøyet trygt på veien. Et oljeskift er en kritisk del av bilens rutinemessige vedlikehold. Ved å holde deg oppdatert på vanlige oljeskift, kan du bidra til å sikre at kjøretøyet har et langt og sunt liv. Selvfølgelig, når du kan innse at oljeskift er viktig, kan du kanskje ikke forstå  hvorfor  de er viktige.  

Hvorfor bør du gjør et oljeskift?

Oljeskift spiller en nøkkelrolle i å holde bilens motor kjørende. Dette er fordi motoren i kjøretøyet har mange bevegelige deler. Når motoren går vil delene flytte seg og gni opp mot hverandre. Denne bevegelse og kraft skaper varme som kan forårsake stor skade. Olje smører motoren og absorberer varme og sørger for at motorens indre deler fungerer i harmoni uten overoppheting. 

Dessverre, over tid vil oljen i motoren begynner å brytes ned og redusere sin evne til å smøre motordeler og absorbere varme. Det er viktig å skifte motoroljen før den brytes ned og resulterer i potensielt katastrofale motorproblemer. 

Nå som du vet hvorfor, er det på tide å finne ut når

Generelt er det anbefalt at oljen skiftes hver 5 000 til 10 000 km eller hver fjerde måned. Å følge denne tidsplanen vil hjelpe deg å holde kjøretøyet i best mulig stand, samtidig med litt spillerom for å få oljen skiftet på et tidspunkt som er mest praktisk for deg.

Kombinere rutinemessig fjæringsvedlikehold med oljeskift

Vinterkjøring kan være vanskelig for kjøretøyet. Lave temperaturer, salt og tunge snøfall er bare noen av tingene som kan påvirke ytelsen. Det er derfor når vinteren slutter, det er viktig å gi kjøretøyet en ny start for å ruste opp til sommeren. Når du stopper på din lokale ekspert kan vi planlegge kjøretøyet for rutinemessig og sesongmessig vedlikehold, som inkluderer:

  • Inspeksjon av reimer og slanger
  • Kontrollere vindusviskerne 
  • Teste styrken på batteriet
  • Kontrollere kjølevæskenivåer 
  • Testing av A/C-system
  • Kontrollere dekk og trykk
  • Og mer!

I tillegg kan vi skifte motorens olje slik at det er frisk og klar til å holde kjøretøyet på veien hele sommeren!  

Abonner på vårt nyhetsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter er obligatoriske
Kommentar ble sendt inn

Tilbake til toppen