Kjøperguide for størrelse på plentraktordekk

Skifte et skadet eller utslitt plenentraktordekk er enkelt å gjøre, og mye enklere enn å ta traktoren med for å bli betjent på salgsbutikken eller ditt lokale verksted. Det første trinnet er å finne riktig erstatningsdekk. Når du handler nye plentraktordekk er det fire primære hensyn: dekkstørrelse, Ply-rating, type terreng og krav til trekkraft, og selvfølgelig prisen.

1. Plentraktor dekkdimensjonering

Som alle andre dekk har plentraktordekk en rekke tall støpt på den siden som staver ut spesifikke detaljer om dekket. Det finnes to forskjellige skaleringssystemer: to-tallssystem og tre-tallssystem.

  • To-talls dekkdimensjonering

Plentraktordekk ved hjelp av to-talls systemet viser tall som 4.80-8 for eksempel. Dette betyr at dekkets bredde er ca 4,8 tommer og felgen er 8 tommer i diameter. De er de eneste to tallene du trenger for å finne riktig størrelse på erstatningsdekk.

  • Tre-talls dekkdimensjonering

Plentraktordekk ved hjelp av tre-talls systemet fungerer litt annerledes. 15 × 6.00-6 er en felles størrelse. Det første tallet før "x" indikerer dekkets diameter når oppblåst og ikke under belastning. Midttallet mellom "x" og "-", indikerer dekkets bredde. Det siste tallet angir bredden på felgen. Merk at det siste tallet er bredde, ikke diameteren på felgen. Dette er alltid tilfelle med tre-nummer dimensjonering for plentraktordekk og andre hageutstyrs dekk.

2. Plentraktordekk lags-vurdering

Plentraktorer er svært sjelden overlastet, men et dekk med en høyere bæreevne er også mer motstandsdyktig mot punkteringer fordi foringsrøret av dekket er tykkere og sterkere. Hvis plentraktoren går over ulendt terreng med masse torner, eller du bruker traktoren for arbeid til annet enn bare å klippe, vurder å erstatte med et "B/4-lags" dekk i stedet for et "a/2-lags". Antall lag er alltid stemplet på siden av dekket. Det er bare to alternativer, et 2-lags eller B/4-lags i felles størrelser for plentraktorer.

3. Trekkebehov

Det er tre hovedklassifiseringer av slitebanemønstertyper for plentraktorer: blandet-bruk torvdekk, ulendt all-terreng dekk, eller riflede dekk.

Gress-spor er mest vanlige og vanligvis har omkrets med rader av V-formede spor. Disse er designet for å gi trekkraft på glatt gress, mens du ikke graver opp og skader plenen. Hvis du erstatter ett dekk, kan du vanligvis finne et mønster som er identisk, eller nær identisk med mønsteret på de resterende dekkene, eller de som kom på når traktoren var ny. Et godt allsidig gressdekk er WDT P512A dekk.

Ulendt, all-terreng-mønster har vanligvis store slitebanemønster og dypere riller for å gi trekkraft i løse overflater som skitt, sand eller gjørme. Disse dekkene har noen ganger et fiskebeinsmønster, som på en gårdstraktor. De har et stort mellomrom mellom blokkene i mønsteret for å fjerne rusk fra dekket. Hvis du bruker traktoren primært for sleping eller andre jobber på smussete stier uten klipperen, et ulendt, all-terrengs-dekk som WDT P328 kan være svaret.

Riflete løpebaner har omkretsriller og ribbeina er enten flate eller litt ruglete. Disse mønstrene gir stabilitet for å holde dekket fra å skyve sidelengs, men er primært laget for å rulle lett og vare lenge. De gir ikke så mye trekkraft som gress- eller all-terrengsdekk.

4. Pris

Du kan finne en stor forskjell i prisen på plentraktordekk. Dette skyldes faktorer som merkenavn, tilhørende funksjoner og fordeler, og selv landet det er produsert i. Noen få minutters online forskning for å se typiske priser for din spesifikke størrelse på dekk vil være nyttig for å håndtere dine forventninger og å sette budsjettet. Dette vil trolig avgjøre om du skal kjøpe en merkevare, eller om du heller vil ha et billig traktordekk laget i Kina. 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter er obligatoriske
Kommentar ble sendt inn

Tilbake til toppen