Kjappeste bil i verden: Dette er de aktuelle høyhastighets gigantene

For ikke så lenge siden var det spørsmål om den raskeste bilen i verden og da om hastigheter rundt 300 km / t. I mellomtiden er 400 km/t mål på ting i segmentet av gategodkjente biler. Med Toroleo magazine kan du utforske hvilke hastighets giganter det er på offentlige veier i dag.

Den første og den siste rekorden

Den raskeste bilen i verden med 63 km/t: Den elektriske bilen «Jeantaud Duc» dekorerte seg selv med denne ærefulle tittelen desember 1898. I nærheten av Paris satte den franske racerføreren Gaston de Chasseloup-Laubat den første dokumenterte fartsrekorden med bil.

Den 29 april i 1899 nådde racing kollega Camille Jenatzy for første gang i historien en hastighet på over 100 km/t med sitt elektriske kjøretøy «La Jamais Contente». Antall konkurrerende biler på den tiden var ikke mange, det var ikke så vanskelig å finne den raskeste i verden. I dag derimot er det nødvendig å skille mellom ulike bil serier, veitrafikk regler og tunings organer. Samlett sett har rekorden for land kjøretøy økt bemerkelsesverdige 1165 km/t i de siste 100 år. Thrust Supersonic Car (Thrust SSC) har vært oppført som den raskeste bilen i verden siden 15 oktober i 1997. Med en hastighet på 1228 km/t var denne jet-rakett drevne bilen den første bilen til å bryte lydmuren i Nevada den 15 oktober i 1997. Det er imidlertid svært liten sjanse for å møte på denne bilen på veien.

Bugatti Veyron har 2 vei rekorder

Bugatti Veyron har hatt hastighets rekorden for gategodkjente biler siden juni 2010. På test banen til Volkswagen AG fikk Super Sport utgaven en toppfart på 434 km/t. Dette gjør den 1200 hk sportsbilen til den raskeste i verden i sin klasse blant vei kjørende biler. For å spare på dekkene reduseres farten til 415 km/t på standard modellen av Veyron Bugatti.
Roadster versjonen Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse er også en rekordholder i sin serie med en toppfart på 408,84, har holdt rekorden siden 11 april i 2013.

Ikke først lenger: SSC og Dauer

Med den nye fartsrekorden lyktes Veyron Supersport å slå SSC Ultimate Aero TT (1199 hk, 412 km/t fartsrekord) og Dauer 962 LM (730 hk, 405 km/t fartsrekord).

962 LM var den raskeste sportsbilen i verden inntil April i 2005. © mvlamborghini via Youtube.com

Men produsenten Shelby Supercars (SSC) vil kanskje igjen dytte Veyron av tronen dette året, med deres fem spesial utgaver av Aero XT har en topphastighet på 439 km/t takket være deres 1300 hk.

400 Klubben

Ikke bare Bugatti, SSC og Dauer, men flere andre produsenter tilbyr allerede kjøretøy som når hastigheter over 400 km/t.

9ff GT9-R: Laget for å være «Raskeste bil i verden»

9ff GT9-R er basert på Porche 997 GT3, produsert av tunings selskapet 9ff fra Dortmund, som en gategodkjent sportsbil, som skulle bli den raskeste i verden i sin klasse takket være en fartsrekord på 414 km/t men før toppfarten på denne 1140 hk bilen rakk å bli offisielt bekreftet dukket Bugatti Veyron Super Sport opp på scenen.

Koenigsegg Agera R

Med den nye generasjonen av Agera R introduserte den svenske bilprodusenten Koenigsegg en ekte hastighets racer for markedet i fjor, men denne sportsbilen vil ikke nå den teoretiske topphastigheten på 440 km/t på grunn av trafikkreglene som tilsier at toppfart på 1140 hk racing bil er venten å bli på 415 km/t.

Den raskeste bilen i sprint : Hennessey Venom GT

Hennessey Venom GT, en lovlig på veien super sportsbil som i følge produsenten kan nå en toppfart på 427 km/t. Men offisielt har ikke toppfarten på den 1261 hk raceren ennå ikke blitt bekreftet. Texas Muscle Car er fortsatt rekordholderen med en supersportsbil basert på Lotus Elise. Satte rekorden i Januar 2013 i sprint. Fra null til tre hundre på 13.63 sekunder, kom som en overraskelse på Bugatti og Co finne seg i å kjøre bak.

Er vi nærme 500 km/t?

Koenigsegg One:1

På årets Geneve Motor Show tidlig i 2014 feiret Koenigsegg One sin internasjonale premiere. Den nye fra-øverste-hylle modellen fra den svenske sportsbil produsenten leverer svimlende 1000 kW (1341 hk) og er ventet til toppen over mer enn bare en husvarm super sports bil som Agera R på grunn av dens hastighet på 440 km/t. Ifølge Koenigsegg vil det snart bli flere topp hastighets rekorder i sprint og høyhastighets kategorier. De publiserer så langt ikke offisielle rekordforsøk, men noen tall har allerede blitt lekket, ifølge en setning som tilsier at Koenigsegg One:1 Når 400 km/t på bare 20 sekunder fra standen.

Dagger GT

The Tran Star Racing har også annonsert noe stort. Dagger GT forventes å nå en topphastighet over 500 km/t. 2000 hk skal gjøre denne super sportsbilen til den raskeste i verden. Bilen består hovedsaklig av karbon, den har vinge-dører og vil få gatene til å skjelve med sin bemerkelsesverdige dekk størrelse – 375/20 (bak) og 375/20 (fram), til tross for sin fantastiske ytelse kan denne registreres for kjøring på vanlig vei. Skreddersydde Dagger GTs regnes med å bli solgt rundt 10 til 15 ganger hvert år. Det stilles fortsatt spørsmål om det finnes en passende vei å kjøre denne super sportsbilen på.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter er obligatoriske
Kommentar ble sendt inn

Tilbake til toppen