Hvor lenge kan du bruke et enkelt dekk? Og hvordan vet du alderen?

Hvor lenge kan du bruke et enkelt dekk?

Metall ruster, brød blir hardt og muggent, folk får rynker og grått hår - aldringsprosessen av disse tingene fanger øyet. Men hvordan kjenner du igjen alderen på dekket? Og hvor mange år kan dekkene brukes?

DOT-merking

Alle dataene som er trengs for å fastslå alderen finnes på selve dekket. Den såkalte DOT-merkingen (Department of Transportation - denne merkingen av det amerikanske Samferdselsdepartementet er verdens omspennende) kan bli funnet på flanken av alle bildekk siden år 2000. Et DOT-nummer består av fire tall og er innrammet med en tynn linje. De to første sifrene angir produksjons uken; det tredje og fjerde sifrene angir produksjonsåret.
Eksempler; Hvis DOT sifferet er 1911, ble dekket produsert i uke 19 i år 2011, det vil si en gang mellom 16. og 22. mai i 2011. Hvis DOT sifferet er 0905, er dette dekket fra år 2005, fra slutten av februar eller tidlig på Mars. Dette ville da ha vært mer enn elleve år gammelt. Dekk laget før 2000 er merket med tre siffer og et spesielt symbol. De to første sifrene står her for produksjons uken, altså det samme som de med firesifrede sifferet, og det tredje sifferet er siste siffer i produksjonsåret. Et tresifret tall uten symbol finner du på dekk som ble produsert på 1980-tallet. Men ingen vill noen gang bruke disse dekkene, selv om de ikke har blitt brukt ennå. Fordi dekk blir ikke bedre med alderen, ikke som en god skinke eller en god vin. Eksempler på feil med gamle dekk er at gummien bli sprø, og veigrepet er dårlig.

Bredde: Høyde: Diameter:
Hastighetsindeks:

Aldringstegn

Bortsett fra bare dato på dem har dekk ulike måter å eldres på som konsekvens av å bruken av dem eller til og med ikke bruke dem i det hele tatt. Selvfølgelig gir toårige dekk som har rullet hundretusenvis av kilometer et inntrykk av å være mye eldre enn de fem år gamle dekkene på bilen til pensjonisten som kjører ukentlig for et kaffe slabberas. Værforhold, sollys og ozon samt mekanisk stress setter sitt preg på dekkene. Feilaktig lagring bidrar også litt på aldringsprosessen.

Forskrifter

Alle som vurderer kjøp av et brukt dekk skal kunne forstå hvor slitt det valgte dekket egentlig er. Og denne kunnskapen hjelper til å avgjøre når du bør bytte dekk på din egen bil. Det er et lovkrav for hvor gamle dekkene kan være for campingbiler, tilhengere og campingvogner med en hastighetsgrense på 100 km / t. ADAC eller German Tyre Retailer og Vulcanization Trade Association (BRV) anbefaler å bytte på personbiler etter ti år med bruk, men helst etter seks år. Men slitasje grensen nås vanligvis mye tidligere selv med vanlig kjøring. Det er noen få igjen, for eksempel den foreskrevne minimum spor dybden på 1,6 millimeter - som igjen er altfor lav ifølge ADAC og andre organisasjoner. Derfor kan vi se at det ikke er nok til å vite alle juridiske krav. Når du vurderer dekkene, må du også bruke litt sunn fornuft.

Så hva trenger jeg å huske?

Det vil ikke skade at du vet hvordan DOT-merkingen ser ut. Dermed finner du ut den teoretiske levetiden av dekket. Det er fortsatt nødvendig å sjekke den generelle tilstand på dekket. Er dekkets mønster dybde fortsatt tilstrekkelig? Sommerdekk skal ha mer enn tre millimeter, og det for vinterdekk skal det være fire milimeter. På grunn av at forskjellige dekk slites forskjellig, er det best å måle flere ganger og på forskjellige steder. Er det synlige hakk eller kutt? Hva med små aldrings sprekker? Hvis dekket er montert på en felg: Er det noen rustflekker eller skader? Det er nesten ingen måte å vurdere lagringsforholdene til dekket annet enn at eieren / selgeren gir deg nødvendig informasjon du trenger om dekket.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter er obligatoriske
Kommentar ble sendt inn

Tilbake til toppen