Gibbs 'Quadski - med 72 km / t både på land og vann

Hittil er Quadski det raskeste vannfartøy, som samtidig selges som et gategodkjente kjøretøy. Den niende prototypen til oppfinneren Alan Gibbs har nå fullført serien av økonomiske feil i Gibbs hus og seires som en produksjonsmodell. Det tar bare fem sekunder for Quadski å gjøre seg til et vannfartøy. Ved å trykke på en knapp blir dekk og felger brettet opp og en jetski blir satt i bevegelse. Både på vann og på land, Alan Gibbs nye kjøretøy når topphastigheter på opptil 72 km / t. Denhar en motorsykkelmotor (1,3 liter, 4 sylindere, 175 hk) av BMW AG som driver den nesten 600 kilo hybriden av Quad og Jet-Ski. Med en lengde på bare 3,20 meter er det amfibiske kjøretøyet liten og smidig, slik at det passer for både «sportsentusiaster» og «politimyndigheter, førstespørrende og andre fagfolk», ifølge Gibbs.

Quadski er Gibbs niende forsøk

Quadski er den niende prototypen utviklet av Gibbs Sports Amphibians-selskap innen amfibiske kjøretøy. Mer enn 200 millioner dollar og 15 års arbeid ble investert i denne vann effektive en-setersjeten, som kommer for salg i november på det amerikanske markedet, akkurat i tide for 73-årsdagen til New Zealand-grunnleggeren. Produsenten har i mellomtiden registrert mer enn 300 patenter for utvikling av amfibiske kjøretøyer. Økonomisk suksess har ikke blitt oppnådd så langt. Forgjengeren til Quadski, en Mazda variant kalt Aquada, ble nektet godkjenning for gate bruk på grunn av mangel på airbags. Quadski, derimot, faller under loven i "Off-Road biler" segmentet, noe som fjerner mange kravene som gjelder for andre kjøretøy

En ny måte å bevege seg på

Alan Gibbs beskriver det nye amfibiske kjøretøyet som en "helt ny måte å bevege seg på." Skapt "for alle naturelskere, terrengsytere, jegere og fiskere", tilbyr "en kombinasjon av ytelse, sikkerhet, komfort og allsidighet som aldri har vært tilgjengelig før."

Quadski bytter til vannmodus ved å trykke på en knapp. © Gibbs Sports Amphibians Inc.

Lansering for det Europeiske markedet er planlagt i 2014. Quadski skal være tilgjengelig for lokale kjøpere i fargene rød, gul, blå, sølv og svart. Om det nye fartøyet kan råde som en produksjon modell, eller om det vil gå inn Gibbs historien som et annen dyr leketøy for velstående eventyrere, gjenstår for å se. Til syvende og sist vil dette bli bestemt av Gibbs-inspirerte naturelskers villighet til å investere i det ganske høye kostnadsbidraget på € 30.000 for den nye reiseopplevelsen.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter er obligatoriske
Kommentar ble sendt inn

Tilbake til toppen