Forholdet mellom dine dekk og bilforsikringen - Det du ikke visste fra før

Her er tingen om forsikring. Vi har alle bilforsikring, er flinke og betaler den, men vi ønsker aldri å være i en situasjon der vi faktisk må kreve forsikringsutbetalinger. Forsikring er som et brannslukningsapparat - du kjøper det, men ber til Gud om at du aldri må bruke det. Men ofte er ikke bønn nok. En situasjon kan oppstå (på grunn av utallige årsaker) der du må kreve utbetaling fra bilforsikringsselskapet ditt. Hvordan tror du at forsikringsselskapet vil reagere?

Forsikringsselskaper hater utbetalinger

Ingen overraskelser der. Ingen liker å skilles fra pengene sine. Og det ser ut til at forsikringsselskaper er på topp av den listen. Ikke tenk deg at du har betalt dem forsikringspremiene, og at det de betaler ut til deg (i det minste en del av det) er dine egne penger. Vel, jeg antar vi er litt harde mot dem, fordi de tross alt har en vanskelig jobb med å sørge for kundenes krav er reelle. Men når alt sagt og gjort, det er veldig vanskelig å komme seg bort fra en forsikringsagent som smiler. Din agent kan påpeke flere grunner til at kravet ditt ikke kan betales ut. Noen av disse grunnene er direkte relaterte til dine dekk.

Hvis du ikke visste hvordan og hvorfor bildekkene dine kan påvirke bilforsikringen, er tiden kommet for å lære mer om dette.

Hvordan dine dekk kan påvirke din bilforsikring

Vel, det er i utgangspunktet 2 måter. Av noen grunner kan dekkene dine bryte med forsikringspolicyen din. Og i noen situasjoner, vil forsikringspremien din økes på grunn av dekkene dine. La oss finne ut hvordan.

Hvordan dekk kan ugyldiggjøre forsikringen din

I utgangspunktet oppgir forsikringsselskapet at kjøretøyet ditt må være i «veidyktig» tilstand på tidspunktet for uhellet for å være berettiget til forsikringsdekning. «Veidyktig» kan bety en rekke ting, og det inkluderer definitivt kjøretøyets dekk. Forsikringsselskapets logikk er at de ikke vil dekke en ulykke hvis bilen din hadde mangler før ulykken (selv forhold som er knyttet til dine bildekk).

Bildekkene dine kan anses som å gjøre bilen din "ikke veidyktig" under følgende forhold.

Feiltilpassede dekk

Dette gjelder ikke for nye biler med originalutstyr og dekkmontering. Når du bytter dekk, er det best å holde seg til originalformatene som anbefales av produsenten. For å være helt trygg, kan du til og med velge samme dekkmerke. 

Bredde: Høyde: Diameter:
Hastighetsindeks:

Originale tilpasninger er nøye valgt av produsenten for å sikre sikker kjøring. Og å bytte dekkene påvirker bilens håndtering, bremsevirkning og andre faktorer, slik at dekkene ikke passer for sikker kjøring.

Det er tre aspekter av betydning her:

  • Størrelse

Hold deg til den opprinnelige størrelsen som anbefales av fabrikanten. Vurderer du et større dekk på bilen din?   Les fordelene og ulemper ved bytte her. Det å øke størrelsen på dekkene uten å informere forsikringsselskapet kan ugyldiggjøre forsikringen din.

I tilfelle av en slik endring, kan det være lurt å informere forsikringsselskapet ditt via telefon (eller skriftlig). Det kan føre til økt premie. Men du vil da ha de dekkene du ønsker og fortsatt beholde en gyldig forsikring

  • Hastighetsklasse

Hvis du bruker dekk med lavere hastighet enn den originale innretningen, vil ikke de nye dekkene støtte din vanlige hastighet. Dette kan føre til uheldige hendelser. Og forsikringsselskapet kan nekte å akseptere kravet ditt, med henvisning til at bilen ikke var veidyktig og hadde blitt "modifisert". Faktisk er det i enkelte land er det ulovlig å kjøre på dekk med lavere hastighetsklasse enn de originale.

  • Lastekapasitet

Montering av dekk med redusert belastningsgrad vil resultere i overbelastede / underoppblåste dekk. Dette vil føre til raskere dekkslitasje, i tillegg til økt sjanse for dekkrelaterte ulykker. Og din bil vil lenger være klar for veien.   Klikk her   for en interessant studie om dette aspektet.

Ulovlige dekk

Defekte, skadede dekk med synlige klumper, buler er ulovlige. Dekkets mønsterdybde er også avgjørende. Den lovlige mønsterdybde grense er 1,6 mm på den midterste ¾ delen av slitebanen rundt hele dekkets omkrets.

Hvis dekkene dine anses å være ulovlige på grunn av noen av disse grunnene, gjør det at du

  • kan måtte betale bøter
  • er sannsynlig å pådra deg prikker på førerkortet

b · kan påtales

  • risikerer å ugyldiggjøre din bilforsikring.

Hvordan dekk øker din forsikringspremie

En bilulykke skyver automatisk opp premien din, og du ses på som en "usikker sjåfør".

For det andre kan forsikringspremien øke avhengig av straffene du har pådratt deg. I Storbritannia gir kjørebaserte lovbrudd anmerkninger som blir knyttet til din kjørehistorikk. Straffen varierer avhengig av lovbrudd, alt fra 3 poeng for kjøring på underoppblåst dekk til 11 poeng for fyllekjøring. 3 poeng virker kanskje ikke så mye, men hvis du ikke tar vare på dekkene dine, kan det bygge seg opp raskt. Jo flere poeng du får, jo høyere vil din forsikringspremie vil være. For flere detaljer, klikk her.

Hva kan du gjøre?

Regelmessig kontroll av dekkstrykket er den enkle løsningen for å maksimere bilsikkerheten. Det reduserer sjansen for ulykker, da underfylt dekk er mer sannsynlig å føre til punkteringer. Vær oppmerksom på dekkets alder og at det å erstatte dekk som ikke lenger er i brukbar tilstand er en viktig del av sikker kjøring.

Til slutt, vær oppmerksom på ditt dekks mønsterdybde. Selv om den lovlige grensen er 1,6 mm, anbefaler de fleste produsenter å bytte dekk på 3 mm dybde.

Denne studien viser at på våt overflate vil dybde under 3 mm øke stoppavstanden dramatisk og ved 1,6 mm (lovlig minimum), har stoppavstanden økt med 44,6%.

Og her er den interessante biten

Det kan hende at all denne informasjonen handler om å sørge for at du ikke ugyldiggjør din bilforsikring eller til slutt betaler en høy premie. Men faktum er: dette handler om deg, dine dekk og ditt liv. Jo mer oppmerksomhet du gir disse aspektene av ditt dekk, desto tryggere kan du kjøre. Som jeg sa tidligere (og jeg er sikker på at du er enig), har vi alle forsikringer og betaler premiene, men vi håper at vi aldri må gjøre et erstatningskrav. 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter er obligatoriske
Kommentar ble sendt inn

Tilbake til toppen