Mestre selv de små parkeringsplasser raskt og trygt med en parkerings assistent

Husker du de første kjøretimene? Den nådeløse kjørelæreren befalte oss å presse bilen inn i en alt for liten parkeringsplass. I tider når de kjærlig pleide for limoene blir stadig flere og parkeringsplasser blir sjeldnere og mindre, kan en parkering assistent være svært nyttig. Før du kjøper bil tilbehør, enten det er parkeringssystem eller noe annet, bør bileiere alltid finne mer informasjon om det.

Kvaliteten på kameraet er avgjørende

Mennesker reagerer intensivt på visuelle stimuli. På dette punktet tilpasser produsentene av automatisk reverseringssystemer seg også på dette problemet. For å bruke et parkerings assistent må et kamera være montert på baksiden av bilen. Den aktiveres når bilen settes i revers. Området er vist til føreren på skjermen på dashbordet. Kvaliteten og funksjoner til kameraet er avgjørende for den pålitelige visningen på skjermen. Det vanntette mini-farge kameraet bør derfor også kunne justeres vertikalt med en visningsvinkel på 180 °. Til slutt må sjåføren kunne se hindringene plassert i lave høyder. Spesielt hvis du kjører inn i et smalt og forvirrende parkeringsplass i mørket, må parkerings assistenten sørge for et godt nattesyn. Integrerte IR-framlykter med rekkevidde på opptil fem meter gir god natt visning. For alle som ønsker å oppgradere en parkeringshjelp, spiller installasjonen en betydelig rolle. Tross alt skal installasjonen lykkes uten mye innsats og teknisk kunnskap. For eksempel, med reverseringssystemet fra luis.de, forkledes systemet som en bilskiltholder. Føreren kan enkelt erstatte den og koble den til baklyset. Fargeskjermen er også koblet til 12V på bordsystemet og er festet til sugekoppen på dashbordet

Parkerings assistent gjør hindringer hørbare

Med ultralydsparkeringssensorene må den være hørbar. Sensorer er montert på baksiden og på framsiden av bilen; en LED-skjerm viser tilnærming til et hinder. Avhengig av avstanden til hindringen, endrer lysdiodene fargene sine. Dette er etterfulgt av intense advarselstoner som stiger til en kontinuerlig tone. Ved kontinuelig tone bør du bremse. For rene akustiske systemer er LED-skjermen utelatt. Her må du stole helt på din egem hørsel. I tillegg til ultralydmetoden brukes radarmålingsteknologi også. Fordelene med slike systemer:

- mindre teknisk installasjon

- vekt reduksjon

- ingen synlige sensorer

- intensiteten til ultrasoniske lydbølger

Ulempen med slike parkering assistenter er at hvis det er svært mye regn kan det føre til feil av måling.

Til tross for parkerings assistent: Er det viktig å se seg tilbake

Alle som vil ha ekstra komfort når det gjelder parkering, kan nå også velge et helautomatisk system. Dette tar nesten rattet helt ut av sjåførens hånd. Først og fremst finner parkerings assistenten en tilstrekkelig lang parkeringsplass. Nå må sjåføren bare slippe rattet og følge noen instruksjoner for å manøvrere bilen perfekt inn i parkeringsplassen. Det er bare å gjøre litt "pedalarbeid" - det automatiske systemet tar over resten jobben. Likevel er det viktig å ikke stole blindt på denne komfortable løsningen. Selv om du kanskje har latt rattet gå midlertidig, er det fortsatt viktig å se bakover. Dette beskytter ikke bare dekk og felger på bilen din. Du må også alltid holde i tankene at det er andre trafikanter og deres kjøretøyer. Tross alt ligger ansvaret for eventuelle skader fortsatt til sjåføren.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter er obligatoriske
Kommentar ble sendt inn

Tilbake til toppen