Trykkpunkter

Enten du nærmer deg det komplekse temaet dekkdeflasjon (tømming av luft) som en vitenskap eller en kunst, er det noen retningslinjer alle off-roadentusiaster bør følge.

Uansett hvilken 4 × 4 du eier eller hvor omfattende listen over off-road gadgets kan være, kjørehjelpemidler som traction control, terrengrespons og diff lock betyr svært lite i fravær av dekkytelse eller mer spesifikt, trekkraft.

Foruten mønsterdesign er dekktrykket den mest avgjørende faktoren når det gjelder trekkraft. Unnlatelse av å deflatere ens dekk som passer til et bestemt terreng vil ikke bare redusere en 4 × 4 off-road ytelse, det vil drastisk øke risikoen for skade på både dekk og miljø.

Økningen i ytelse som følger med tømming av bilens dekk er knyttet nesten utelukkende til økningen i sporlengde når dekkene deflateres, ikke sporbredde. Med andre ord, du vil at mønsteret skal strekke seg i lengde for ikke å bule på sideveggen. Slitebanen er den sterkeste delen av et dekk og kan repareres når skadet. I kontrast er det veggen på et dekk som er det svakeste og mest sårbare området, og det kan ikke repareres.

Dessverre, med et nesten uendelig antall terrengtyper der ute er det ikke lett å avgjøre hvilket trykk som er best for anledningen. Denne situasjonen er ytterligere komplisert av andre variabler som for eksempel kjøretøymasse (inkludert nyttelast), dekkstørrelse (større dekk trenger mer deflasjon) og dekkonstruksjon. Så er det svingninger i press å vurdere; en faktor påvirket hovedsakelig av varme og stigende veitemperaturer i løpet av dagen.

Generelt sett er det løse flater (for eksempel snø, leire og sand) som krever et lavere trykk på dekk enn faste overflater (som stein, grus og leire). Tabellen til høyre fungerer som en grov veiledning for tilpasning av bilens dekktrykk som passer til ulike typer terreng. Men husk at dette bare er en retningslinje som ikke tar hensyn til de nevnte variablene som kan variere på hver utflukt du tar.

Til slutt, dekkdeflasjon er kanskje ikke en vitenskap, men en kunst best mestret gjennom en prosess med prøving og feiling.

Deflasjontips

Det anbefalte dekktrykket er vanligvis ment for bruk på veien. Se inne i bilens drivstoffklaff eller dørfordypningen, eller i håndboken for et dekktrykk-diagram. De fleste produsenter anbefaler 2.2-2.4 bar for en 4 × 4.

Sørg for at du reiser med en nøyaktig dekktrykkmåler, Heavy-Duty kompressor og punkteringreparasjonskit i 4 × 4 til enhver tid.

Alltid tøm av dekkene når du kjører off-road. Det er tryggere, mer komfortabelt og langt mindre skadelig for miljøet.

Aldri undervurder virkningen av en liten endring i dekktrykket. Det kan drastisk forbedre bilens ytelse på gruskjøring og veikomfort, spesielt over humper..

Uansett terrengtype, aldri kjør på et deflatert dekk i høy hastighet. Dette vil føre til overdreven varme i dekket sammen med uopprettelig skade.

•Du skal aldri utføre en skarp vending hvis dekkene dine er utflatet under 1,2 bar. Gjør du det vil du påføre press på dekkets sider og kan føre til at de hopper av felgen.

Dine 4 × 4 bakre dekk kan deflateres litt mer (ca 0,2 bar) da de ikke er utsatt for svinger og veggtrykk.

Når du kjører over skarpe steiner, stopp og deflater dekkene i det øyeblikket de begynner å bule på dekksidene.

Som en generell regel bør du aldri gå under 0,8 bar når du kjører over steiner på en HT (Highway-terrain) dekk.

Alltid kjør over skarpe hindringer i stedet for å prøve å skvise rundt dem.

Pass på hvis ditt deflaterte dekk får en blåaktig tone betyr det at de er for lite deflater og kan overopphetes.

Dekkonstruksjon

Hvordan et dekk er bygget er sterkt påvirket av hvordan det vil reagere på deflasjon. Noen dekk bruker en robust gummiblanding som krever ekstra deflasjon for å oppnå godt resultat. Videre, et vei-partisk HT (Highway-terraim) dekk med en to-lags vegg-rating vil trenge mindre deflasjon enn et (all-terrain) eller MT (Mud-terreng) dekk konstruert med en tre-lags vegg.

Plukk opp kalkulatoren

Bruk disse tallene som en guide til å blåse opp dekkene, avhengig av ulike typer terreng.

  • Tjære: 0% Deflasjon (produsentens anbefaling)
  • Grus: 10-15% deflasjon
  • Bølgete gjørmespor: 10 – 15% deflasjon
  • Skarpe bergarter: 10-15% deflasjon
  • Glatte steiner: 20-50% deflasjon
  • Gjørme: 25% deflasjon
  • Sand: 50-60% deflasjon

Abonner på vårt nyhetsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter er obligatoriske
Kommentar ble sendt inn

Tilbake til toppen