Tips for å selge bilen: Hvordan selge bilen min?

Vil du selge bilen din? Fortsett å les for å finne ut hva som er viktig ved salg mellom privatpersoner.

Prisen

Er du ikke sikker på hvor mye du kan få for bilen? Søk på nettet, hvor selgere oppgir priser på sammenlignbare biler. Dette gir et godt grunnlag for forhandling. En annen verdsettelsesmetode som ofte blir brukt er Schwacke-listen. Denne indeksen har vært standard i å bestemme prisene på brukte biler siden 1957, og brukes særlig av forhandlere og garasjer. Hvis bilen din er ikke er verdt noe, kan du alltid gi den tilbake til produsenten. Bilprodusentene er lovpålagt å ta dem tilbake. Finn ut om skrotplasser i nærheten. Ellers er det nødvendig å finne en kjøper. Her er det flere muligheter.

Direkte til forhandleren

Hvis du kjøper en ny bil fra forhandleren, kan du også ta med "skrotet" som betaling. Prisen er generelt litt lavere enn andre distributører, men alt blir gjort i ett trinn. Og selv uten bilkjøp, er en bruktbilforhandlere en god kontakt. Dette gjelder bare for relativt godt bevarte biler som kan selges videre. Hvis bilen din har en lav verdi, kan du selge den til spesialiserte eksportører. Disse tilbyr vanligvis også en lav pris. Det finnes også selskaper hvor du kan få et pristilbud. Vær oppmerksom på nøyaktigheten av registreringsskjemaer. For eksempel, hvis bilen din er betydelig eldre enn "Ble bygget i 2001 eller tidligere", og det faktiske pristilbudet blir vesentlig forskjellig fra det første online-tilbudet.

Annonsering på nettet

En av de mest pålitelige måter å finne en kjøper til bilen er en godt utformet annonse på nettet. Informasjon og gode bilder fører til suksess. Inkludér så mange detaljer som mulig i annonsen. Modell, år, kjørelengde, strøm, antall tidligere eiere, en liste over alle utstyrsfunksjoner (f.eks. soltak, xenonlys) og informasjon om tilstanden vises i annonsen. Navn også standard innebygd ASB eller ESP og sentrallås. Blir bilen oppretthold på verksted? Når utløper den teknisk overvåkingen? Hva dekkene løftes? Eventuelle skader eller feil skal nevnes. Vær oppmerksom på stavemåten. Vask bilen og rengjør innsiden før du tar bilder.

Kjøpekontrakten

Som en privat selger, er du dekket med et usikret kjøpskontrakt. I tillegg til informasjon om kjøperen og tekniske detaljer på bilen, må du være oppmerksom på skader, sted og tidspunkt for overføring og, om nødvendig, plikten til å endre eller oppheve registreringen. Ansvar for feil er utelukket, så du bør ikke være ansvarlig for feil i kjøretøyet. Dette gjelder selvsagt ikke dersom du bevisst gjemmer skaden. Eksempler på salgskontrakter finnes for eksempel i ADL eller ADAC. Rapporter salget til ditt forsikringsselskap så snart som mulig.

Forsiktighet er nødvendig

Hvis en kjøper uventet vises må du handle klokt. Ikke la deg bli presset til å signere en kontrakt som du ikke har lest. Hvis mulig, bruk din egen kontrakt. Selvfølgelig kan du nekte salg hvis kjøperen allerede har akseptert prisen, men ikke ønsker å svare på andre krav. Testenheter bør bare tillates i løpet av dagen og med selskap. La dem vise deg førerkortet deres. Ikke overlevere nøklene og papirene før du har mottatt pengene. Det er din beslutning om å levere bilen før du rapporterer salget. Bilen fortsetter å kjøres i ditt navn, du betaler forsikring, avgifter og bøter inntil eierskap av bilen er overført. Dersom kjøperen ikke gjør dette som avtalt, må han betale kostnadene. Sørg for å informere kjøperen, slik at de kan motta en kortsiktig registrering. Alternativt kan du kjøre sammen til registreringskontoret og omregistrere bilen.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter er obligatoriske
Kommentar ble sendt inn

Tilbake til toppen