Sjekkliste for dekkskift

Å vite hvordan skifte et dekk er en nødvendig ferdighet for alle sjåfører. Hvis du stoler på en mobiltelefon til å redde deg i en veikant i en nødssituasjon er det alltid en sjanse for at du vil glemme å lade den, være utenfor rekkevidde, eller la den ligge hjemme. Flat dekk kan skje hvor som helst, og en mobiltelefon er ingen erstatning for å vite hvordan du endrer et flat dekk. Heldigvis, skifte et dekk er ikke så vanskelig! Bare følg følgende retningslinjer for å være forberedt i tilfelle du har en punktering.

Utstyr du trenger for å fikse et flatt dekk

Disse tingene skal følge med kjøretøyet:

  • Jekk
  • Hjulnøkkel
  • Fullt oppfylt reservedekk
  • Bilens håndbok

Hvis du har forlagt noen av disse tingene, eller hvis bilen ikke ble levert med disse, bør du kjøpe nye med en gang. Og vær sikker på at du regelmessig fyller opp reservedekket til kjøretøyet med produsentens anbefalte PSI. Du bør sjekke reservehjulets lufttrykk hver gang du sjekker andre dekk. Husk å sjekke trykk hver måned og før lange turer eller når du kjører med ekstra vektbelastning.

Her er noen ting som ikke kommer med bilen din, men som du bør lagre i bagasjerommet eller hanskerommet i tilfelle du må skifte et flatt dekk:

  • Lommelykt med fungerende batterier
  • Regnponcho
  • Et trestykke 2"x6” for å sikre jekken
  • Hansker
  • Stoppekiler
Bredde: Høyde: Diameter:
Hastighetsindeks:

Hvordan skifte dekk

1. Finn en trygg plass

Så snart du innser at du har et flatt dekk, ikke bråbrems eller snu. Langsomt reduserer du hastigheten og skanner omgivelsene for en rett strekning på veien med en bred skulder. En tom parkeringsplass ville være et ideelt sted. Flatt er bra fordi det vil hindre kjøretøyet fra å rulle. Også rette strekninger på veien er bedre enn kurver fordi motgående trafikk vil mest sannsynlig se deg.

Prøv aldri å skifte dekk på en smal skulder nær motgående trafikk. Beveg deg (langsomt) til du finner et tryggere sted. Mens du kjører med en punktering risikerer du å ødelegge felgen. Men å erstatte en felg er bedre enn å bli truffet av en uoppmerksom sjåfør.

Sørg for å sjekke brukerhåndboken og vurdere deres spesifikke trinn på hvordan du skifter et flat dekk på kjøretøyet ditt

2. Slå på nødblink

Dine nødlys vil hjelpe de andre sjåførene se deg på siden av veien. For å unngå en ulykke, slå dem på så snart du innser at du trenger å stoppe.

3. Bruk håndbrekket

Når du har stoppet, alltid bruk parkeringsbremsen når du forbereder å skifte et flatt dekk. Dette vil minimere muligheten for at kjøretøyet ditt ruller.

4. Bruk kiler på hjulene

Hjulkiler foran eller bak dekkene for å ytterligere sikre at kjøretøyet ikke ruller mens du fikser det flate dekket. Hvis du skifter et bakre dekk, plasser disse foran foran dekkevene. Hvis flatt dekk er på fronten, sette hjulkiler bak bakre dekk.

Murstein eller store steiner vil fungere like bra som ekte hjulkiler. Bare vær sikker på at de er store nok til å stoppe bilen fra å rulle.

5. Fjerne hjulkapsler

Hvis kjøretøyet har en hjulkapsel som dekker over mutterene, må de fjernes før du skifter dekket. Hvis mutterene er synlige kan du hoppe frem til steg 6.

Bruk flatenden av hjulkrysset til å fjerne hjulkapsel. Dette vil fungere for de fleste biler, men noen hjulkapsler trenger et annet verktøy for å komme av. Rådfør deg med brukerhåndboken for å finne riktig hjulkapsel eller fjerningsprosedyrer for hjul.

6. Løsne mutterene

Skru hjulboltene mot klokken til de løsner. Du må kanskje bruke makt, og det er ok. Bruk foten eller hele kroppens vekt om nødvendig.

Løsne mutterne ¼ til ½ rotasjon, men ikke fjerne dem helt ennå.

7. Plasser jekken under bilen

Det rette stedet for jekken er vanligvis under bilens ramme langs dekket som er flatt. Mange kjøretøys rammer har støpt plast på bunnen med et ryddet område av eksponert metall spesielt for jekk. For trygt løft og for å unngå skade på kjøretøyet, følg instruksjonene for jekkplassering i kjøretøyets brukermanual.

8. Løft bilen med jekken

For å hindre at jekken siger eller kommer ut av balanse, plasser en liten trebit på 2x6" under jekken før du forsøker å heve kjøretøyet. Denne taktikken er spesielt nyttig på asfalt.

Med jekken riktig plassert, hev kjøretøyet til det flate dekket er om lag seks tommer over bakken.

Aldri plasser noen del av kroppen under kjøretøyet under eller etter heving av bilen med jekk.

9. Løsne mutterne

Nå er det på tide å fjerne mutterne hele veien av. Siden du allerede har løsnet dem, bør du være i stand til å skru dem mest for hånd.

10. Fjern det punkterte dekket

Trekk det forsiktig mot deg til det er helt løst fra navet bak. Sett det på siden slik at det ikke ruller bort.

11. Monter reservedekket på boltene

Nå plasserer du reservedekket på navet ved å stille felgen opp på boltene. Skyv forsiktig til boltene viser gjennom felgen.

12. Fest mutterne for hånd

Fest mutterne på boltene og stramme dem hele veien for hånd. Når de er alle på, sjekk hver og en igjen, stramme så mye som mulig. Du må stramme dem med hjulkrysset etter å ha senket kjøretøyet til bakken.

13. Senk bilen og skru mutterne igjen

Bruk jekken til å senke kjøretøyet slik at reservedekket hviler på bakken, men den fulle vekten av kjøretøyet er ikke fullt på dekket. Nå bør du stramme mutterne med hjulkrysset, skru med klokken, så mye du kan. Trykk ned med full tyngde av kroppen din.

14. Senk bilen helt

Senk bilen helt til bakken og fjerne jekken. Skru mutterne mer, om det er mulig.

15. Sett på hjulkapsel

Hvis den hjulkapselen du tok fra det punkterte hjulet passer, plasserer du det på reservehjulet. Passer det ikke, er det bare å legge det i bilen så lenge.

16. Stue alt utstyret

Du har før du en jekk, en hjulnøkkel, hjulkiler, det punkterte dekket og muligens en hjulkapsel. Ikke glem å legge alle i bilen din før du kjører bort.

17. Sjekk dekktrykket på reservedekket 

Du bør sjekke dekktrykket på reservehjulet for å sikre at det er trygt å kjøre på. "T-type" midlertidige reservedekk, også kalt "mini-reservedekk," krever 60 PSI (420 kPa). Hvis dekket trenger trykk, kjør (sakte) til en servicestasjon umiddelbart.

18. Ta det punkterte dekket til en tekniker

Midlertidige reservedekk er ikke laget for å kjøres lange avstander eller ved høye hastigheter, så kjør forsiktig før du er i stand til å besøke en dekktekniker. En profesjonell skal kunne fastslå om dekket trenger en reparasjon eller om det er på tide å erstatte det.

Hvor lang tid tar det å fikse et flatt dekk?

Bortsett fra å ta dekk til en profesjonell, bør prosedyren ikke ta mer enn 15 til 30 minutter. Bare vær sikker på at du ikke hopper over noen steg.

Det er fordelaktig praksis å skifte et dekk i garasjen eller oppkjørselen for å sikre at du er klar til å håndtere denne situasjonen hvis det noen gang skjer med deg.

Noen flere tips om skifting dekk

Å vite hvordan å skifte et flatt dekk er viktig, men regelmessig dekkvedlikehold er enda viktigere. I tillegg til å gå gjennom denne veiledningen regelmessig, må du huske å gjøre følgende:

  • Hold dekkene påfylt med riktig trykk
  • Roter dekkene i henhold til produsentens retningslinjer
  • Følge med på slitasje

Alle disse forholdsreglene vil forlenge levetiden på dekkene og redusere sannsynligheten for en punktering. Mens det er ingen måte å hindre punktering helt, kan riktig pleie forbedre ytelsen og sikre at dekkene varer så lenge som mulig.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter er obligatoriske
Kommentar ble sendt inn

Tilbake til toppen