Felgspørsmålet: Aluminium eller stål?

Hvert bildekk må monteres på en felg. Det finnes to vanlige alternativer: aluminium / lettmetall eller stålfelger. Gjør det virkelig noen forskjell?

Vekt

La oss gå rett til poenget. Vekten er vanligvis ansett som pluss poeng når vi snakker om lettmetallfelger. Erklæringen "Lettmetallfelger er lettere enn stålfelger og dermed forbedrer kjøreytelsen" er imidlertid ubetydelig i dag. Selvfølgelig er hovedkomponenten i aluminium et lettmetall, og dermed det er ikke så tung som stål som består hovedsakelig av jern. Imidlertid har veggtykkelser av moderne stål felger blitt så lav på grunn av fremskritt i teknologi så vekt er knapt merkbart. Spesielt når en fin aluminiumfel er sammen med et stort eller bredt dekk, er vektproblemet ugyldig. Selvfølgelig finnes det unntak: veldig dyre legerings hjul med magnesium del (magnesium felger) og carbon felger laget av karbonfiber er ultralett, men de er for kostbart for privat bruk. De er mest brukt i motorsport.

Flere beslutnings kriterier

Stabilitet

Stålfelg i valset stål er standardutstyret, spesielt for små biler. Stålfelger kommer ofte i to deler og består av selve felgen og hjulskiven eller hjulnøkkel. Delene er sveiset sammen slik at varme og slitasje kan føre til skade sømmene. Aluminiumsfelger er som oftest helstøpt og så malt. Hvis felgen består av to deler (rullebrønn og felgbunn), er disse skrudd sammen. De har andre metaller i felgen, for eksempel jern, for å øke stabiliteten, fordi aluminium vurderes for myk. Det er riktig å kalle Lettmetallfelger for aluminiumslegerings felger.

Robusthet

Alle som ofte kjører på asfalterte veier, anbefales å bruke stålfelger. Dette materialet er mye mer robust enn lettmetallet. Veisalt ødelegger kun visuelt felgene, men strukturen i stålet forblir uendret. Hvis felgen blir hardt skadet over fortauet, kan den vanligvis repareres relativt enkelt. Selv om stålfelger ruster, påvirker det kun overflaten på felgen og påvirker ikke kjøreegenskapene. Rusten kan lett fjernes. Lettmetallfelger er imidlertid mye mer sårbare for grus, slam og veisalt. For en ting, det øyeblikket materialet blir skadet, oppleves overfladiske riper veldig raskt på det klare lakken. Hvis noen væske kommer inn i disse lakkskrapene, korroderer felgen og blir ustabil. En dyp jettegryte kan stoppe livet til en slik skadet aluminiums sveis. Reparasjon av aluminiumsfelger er litt komplisert, noen ganger umulig. Et alternativ for legerings felger: Spesielle, robuste vinter aluminiumsfelger er tilgjengelige mot en ekstra kostnad. Disse modellene kan imidlertid ikke (ennå) konkurrere med stabiliteten av stålhjulene for øyeblikket.

Pris

Stål felger er billigere enn aluminium. Hvis du ikke vil gi slipp på lettmetallfelger og ikke har mye penger på samme tid, kan du vurdere brukte felger Ved kjøp av lettmetallfelger må du sørge for å ikke kjøpe noen med skade. Du må også sjekke om det er noen overflatiske riper. Slike tegn på bruk skal vises på brukte aluminiumsfelger, det er ganske vanlig. Fravær av riper viser bare at de er tatt godt vare på eller at feilene er skjult.

Enten ny eller brukt, aluminium eller stål: Det er verdt det å sammenligne prisene

Utseendet

Med hensyn til utseendet ser aluminiumsfelgen alltid bedre ut. De lakkerte, høy glans polerte eller til og med matt børstete, også noen ganger med krom deler, aluminiumsfelger er utvilsomt mye finere. Ulike fargealternativer (sølv, svart, flerfarget, bil farget) gjør at bil eierens hjerteslag raskere. Aluminiumsfelger kan til og med oppgradere en kjedelig familie bil og gi tunede biler et ekstra blikkfang. Ikke så fine stålfelger kan i beste fall bli pyntet med ulike pynte plast deksel.

Konklusjon

Valget mellom aluminium og stål felger er et personlig valg. Begge modeller har sine fordeler og ulemper; Hver sjåfør har å velge med hensyn til sin egen prioriteringer. Billig og robust eller vakker og litt dyrere? Hvis du vil kombinere begge, kan du feire sommeren med flotte aluminiumsfelger og bytte til de mer motstandsdyktige stålfeltene om vinteren.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Svar til: {{replyComment.author}}
alle felter er obligatoriske
Kommentar ble sendt inn

Tilbake til toppen